torsdag 19 april 2012

Mattes fotomodeller


Först tittar ni på mig....

 sen tittar ni till höger...
 sen tittar ni åt varsitt håll...
 och till sist så tittar ni på mig! Snyggt tjejer, nu börjar ni kunna det här. Kom får ni lite godis!


5 kommentarer:

 1. Finaste fotomodellerna! Och nyklippt också. I alla fall ser det så ut på Cilla.
  Klippkursen som var tänkt i helgen blev inställd på grund av för få deltagare. Synd.

  SvaraRadera
 2. Rackarn också att klippkursen blev inställd! Du får väl ta saxen och börja träna på egen hand. Förr eller senare måste man ju ta det. Jag tycker att det är en bra tid nu innan solen blir för stark och riskerar att bränna huden. Det bästa är att ta lite efterhand som det växer ut. Ta inte alltför hårt på huvudet, tänk runt, och benen ska vara stolpar som är så raka som möjligt. Om man nu har tänkt att ställa ut framöver.

  SvaraRadera
 3. I dag har det skett. Vi har klippt ner Tova.
  Rackarn så liten hon blev. Nu får vi kalla henne för Italiensk nakenhund i stället för tryffelhund.
  Har använt både maskin och sax. Hon var väldigt tovig, jag prövade tidigare med klippmaskinen på sidorna för att komma in under tovorna,det gick bra och där har pälsen vuxit och blivit så fint lockig. Jag pratade med Camilla och hade hoppats att kursen skall bli av,för att få tips och råd. Den andra kvinnan som skulle vara med och leda kursen klippte bara med maskin.
  Huvudet har jag klippt med sax,och försökt behålla den runda formen. Hon är inte vacker just nu men det spelar ingen roll, för oss är hon finast i världen i alla fall. Det verkar som om hon tycker att det är skönt att ha blivit av med tovorna och valp ullen som hon aldrig har tappat. Hon kommer säkert att bli jättefin om ett tag när det har vuxit ut lite. Dessutom har vi inte planerat någon utställning i närtid.
  Efter att ha duschat och torkat lite ligger hon just nu hopkurad och sover gott efter en för henne jobbig dag.

  Ha det så bra!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Fina modeller och jättefina kort!
  Birgitta lagotton har jättemycket underull som periodvis kräver att man går igenom hunden mycket ofta. De fäller ju inte som andra raser men som sagt periodvis mycket ull som skall tas ur annars kommer tovorna. Om man inte tänker ställa ut dem är det kanske smidigast att ha dem jättekorta men då skall man oxå komma ihåg att det tar tid för pälsen att växa ut så vill man ställa får man planera klippningen och vara beredd på att underhålla pälsen ofta. Min egen Busan är kortklippt men jag försöker ha ett typiskt lagottohuvud på henne. Synd att klippkursen blev inställd. Är det samma som var tänkt att köra med Therez från Piteå? Vi i Luleå har oxå fått ställa in en kurs då vi fick för få anmälda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulrika,
   Tack för ditt inlägg.
   Jag vet inte vad hon heter men hon var från Piteå, så det är nog samma en.
   Tova har haft tjockare päls mer underull och mindre lockar än i alla fall en av sina syskon sedan dom var små. Det har varit ganska stor skillnad. När Cici har varit snäll och hjälpt oss med att klippa yrvädren så tycker hon att Tovas päls har en annan struktur. Nu verkar det som att lockarna kommer där hon tidigare är klippt och det känns bra. Nu gäller det att försöka hålla efter så att den inte tovar ihop igen.

   Radera